Francesco Bernoulli

9,95

Auto uit Cars

Uitverkocht

Artikelnummer: 8719817707638 Categorie: Tags: , , ,

Speelgoedauto van Francesco Bernoulli uit Cars.

Cars speelt zich af in een wereld die geheel bevolkt wordt door levende auto’s en andere voertuigen. Centraal staat de rode racewagen Bliksem McQueen (Lightning McQueen), die alleen lijkt te leven voor het winnen van wedstrijden en het verkrijgen van roem. Bij aanvang van de film neemt hij deel aan de laatste race van de Piston Cup stock car race, waarin hij het onder andere opneemt tegen veteraan Strip “The King” Weathers. De race eindigt echter op een gelijke stand, waardoor er nog een beslissende wedstrijd moet gereden worden. Deze vindt plaats over een week in Los Angeles. Na de wedstrijd besluit hij meteen hierheen te vertrekken. Hij geeft zijn chauffeur, de trailer Mack, de opdracht de hele nacht door te rijden. Mack wordt al snel moe en wordt bovendien speelbal van een groep straatracers, die hem in slaap brengen met muziek. Hierdoor valt een beker op de knop van de laaddeur en al slapend rolt McQueen uit de truck. Wanneer McQueen wakker wordt, bevindt hij zich op onbekend terrein. Zijn poging Mack terug te vinden brengt hem naar het gezellige Radiator Springs. Hier vernielt hij per ongeluk de hoofdweg. Als straf moet hij van de rechter, Doc Hudson, de weg eigenhandig repareren.

McQueen probeert het werk af te raffelen om zo snel mogelijk naar Los Angeles te kunnen, en moet derhalve steeds opnieuw beginnen. Terwijl de dagen verstrijken, leert hij de dorpelingen wat beter kennen. Hij wordt vooral vrienden met de takelwagen Takel (Mater) en de Porsche Sally. Tijdens zijn verblijf leert hij dat Radiator Springs ooit een favoriete stopplaats was langs de Route 66, maar sinds de opening van interstate 40 vergeten is geraakt. McQueen ontdekt ook dat Doc in werkelijkheid een voormalig drievoudig Piston Cup kampioen is, die na een ongeluk 50 jaar geleden met racen moest stoppen en door iedereen aan de kant werd gezet. Aangemoedigd door zijn nieuwe vrienden weet McQueen de weg eindelijk te herstellen. Hij blijft nog een dagje in de stad om zich voor te bereiden op de race. Hij probeert hierbij zelfs de stad nieuw leven in te blazen. Die nacht arriveren Mack en een hoop journalisten in de stad, nadat Doc ze heeft verteld over McQueen’s verblijfplaats. McQueen vertrekt, zij het met tegenzin, uit Radiator Springs en vervolgt zijn reis naar Californië. De dorpelingen zien McQueen niet graag gaan daar hij eindelijk wat leven in de brouwerij bracht, en Doc beseft zijn fout om Mack erbij te halen.

Wanneer de dag van de race aanbreekt, is McQueen nog altijd met zijn gedachten bij Radiator Springs. Derhalve presteert hij de eerste ronden niet op zijn best in de race. Wanneer hij ziet dat de dorpelingen naar de race zijn gekomen, zet hij alles op alles. Tijdens de race wordt The King door een andere racer, Chick Hicks, van de weg geduwd en komt zwaar beschadigd langs de kant terecht. McQueen stopt met de race om The King te helpen, waardoor Chick wint. McQueen duwt The King terug op de weg en over de finishlijn, zodat hij de race tenminste nog uitgereden heeft. Door zijn daad wordt McQueen ingehaald als de echte winnaar, terwijl Chick nauwelijks aandacht krijgt van de pers. McQueen keert naderhand terug naar Radiator Springs, en besluit deze stad tot zijn uitvalsbasis te maken voor toekomstige wedstrijden.

In deel 2 heeft Bliksem McQueen inmiddels vier keer de Piston Cup gewonnen. Hij keert terug naar Radiator Springs en wordt herenigd met zijn oude vriend Takel en vriendin Sally. Voormalig petroliumtycoon Miles Axlerod, die zich nu inzet voor de promotie van groene energie, maakt bekend dat er binnenkort een grote race zal plaatsvinden genaamd de “World Grand Prix”, bedoeld om biobrandstof te promoten. McQueen wil aanvankelijk niet meedoen, maar na aandringen van Takel en te zijn uitgedaagd door de Italiaanse formule 1-wagen Francesco Bernoulli stemt McQueen toe. Samen met Takel vertrekt McQueen naar Japan, waar de eerste wedstrijd zal worden gehouden. Ondertussen maken professor Zündapp en een nog onbekend meesterbrein, die samen de grootste oliereserves ter wereld bezitten, plannen om de distributie van biobrandstof te saboteren. Ze willen tijdens de aankomende Grand Prix de biobrandstof in de racewagens laten ontploffen met een wapen vermomd als televisiecamera, en zo het publiek laten denken dat de biobrandstof onveilig is. De Britse spionnen Finn McMissile en Holley Shiftwell proberen dit plan te verhinderen. Ze hebben een ontmoeting geregeld met de Amerikaanse spion Redline, die hen meer informatie kan geven over het meesterbrein achter de geplande aanslag. Redline wordt echter onderschept door Zündapp en zijn handlangers. Hij kan nog net de informatie doorgeven aan een nietsvermoedende Takel. Hierdoor raakt Takel tegen wil en dank betrokken bij de spionagemissie.

Tijdens de eerste race in Tokio helpen McMissile en Holley de nog niets vermoedende Takel te ontkomen aan Zündapps handlangers. Takel geeft onbedoeld McQueen slecht advies, waardoor hij de race verliest. McQueen verliest zijn geduld en geeft Takel kwaad het advies terug te gaan naar Radiator Springs. Zelf vertrekt hij naar Italië voor de tweede race. Op de luchthaven wordt Takel op het nippertje gered van Zündapps handlangers door McMissile. Samen reizen ze door naar Parijs om voor een ontmoeting met een informant van McMissile. In Italië infiltreert Takel bij een bijeenkomst van de criminelen en ontdekt Zündapps plan. Zündapp laat zijn handlangers het wapen alvast gebruiken op enkele racewagens. Zoals verwacht wordt men achterdochtig over de veiligheid van de biobrandstof, maar McQueen besluit de brandstof toch te gebruiken tijdens de laatste race in Engeland. Zündapp maakt McQueen tot zijn volgende doelwit. Takel wil dit verhinderen, maar wordt samen met McMissle en Shiftwell gevangen. Tijdens zijn gevangenschap krijgt Takel een droom die hem doet inzien hoe idioot hij zich gedragen heeft. Takel ontsnapt en wil McQueen waarschuwen voor de naderende aanslag, maar beseft dan dat Zündapp een bom aan hem heeft bevestigd om McQueen mee op te blazen. Takel kan McQueen lang genoeg ontlopen om hem buiten bereik van de bom te houden. Zündapp wordt gevangen en Takel ontdekt dat Miles Axlerod al die tijd het meesterbrein achter de aanslagen was. Axlerod bekent schuld en deactiveert de bom. Voor zijn dappere optreden wordt Takel geridderd door de Britse koningin. Hij en McQueen keren huiswaarts.

Deze auto kan van kleur veranderen door hem in water te dompelen en de temperatuur van het water bepaald de kleur van de auto.

Grootte

schaal 1:55

Verpakking

Blister

Inhoud

1 auto

Merk