Aanbieding!

Tom en Jeep

14,95

Personage en voertuig uit Brandweerman Sam

Uitverkocht

Artikelnummer: 4006592050016 Categorie: Tags: , , , ,

Speelgoed figuur van Tom en Jeep uit Brandweerman Sam.

Brandweerman Sam woont in het aan zee gelegen plaatsje Piekepolder. Onder leiding van commandant Staal komen hij en zijn collega’s Elvis Chrispijn en Jenny Jansen in actie bij brand of als er iemand in nood is, soms geholpen door helikopterpiloot Tom Thomas. Meer dan eens moet de brandweer uitrukken door toedoen van Norbert Puk, een ondernemend jongetje dat vaak in de problemen komt maar het niet slecht meent.

De hoofdpersonen zijn de leden van enkele gezinnen waaronder een loodgieter en verpleegster met een kind, een visser met zijn vrouw en twee kinderen en een alleenstaande vrouw met een kind. Verder is er nog een buschauffeur en het brandweerpersoneel met brandweervrouw Jenny. Sinds de film ‘Helden van de Storm’ is er ook een brandweerman die Arnoud heet en een brandweervrouw die Ellen heet.

In ‘De grote brand in Piekepolder’ redt Brandweerman Sam zijn broer Karel van de vuurtoren van Piekepolder en krijgt hij de Medaille voor Uitzonderlijke Heldenmoed opgespeld door Hoofdcommandant Bosch. De commandant biedt Sam ook een mooie nieuwe baan aan in Nieuwstad. En Sam denkt er serieus over na om Piekepolder voor altijd te verlaten… Maar dan gebeurt er een ramp: tijdens een uitje met de scouting loopt een kampvuurtje compleet uit de hand. Sam had er nog wel zo voor gewaarschuwd om geen open vuur te maken! Heel Piekepolder loopt gevaar, en Sam en de rest van het brandweerteam moeten alles op alles zetten om de stad te redden.

In ‘Helden van de Storm’ komt er een gevaarlijke orkaan op Piekepolder af, precies op het moment dat de gloednieuwe kazerne in gebruik wordt genomen. De nieuwe rekruten Arnold en Ellie vallen dan ook met hun neus in de boter: op zoveel actie hadden ze niet meteen gerekend! Als de wind en het noodweer aanwakkert, moet het brandweerteam alles op alles zetten om de inwoners van Piekepolder de redden. Sam komt meteen in actie bij de oude mijnen, want die dreigen vol te lopen met water terwijl Penny en de kinderen binnen zijn. Intussen moet Elvis de leiding nemen om de andere inwoners in veiligheid te brengen.

In ‘Ufo Alarm’ denkt Norbert Puk op een dag dat hij een vliegende schotel heeft gezien. Al gauw loopt iedereen in Piekepolder om zich heen te kijken of ze ergens Ufo’s zien rondvliegen. Iedereen is in de ban van de buitenaardse wezens en er is zelfs een heuse tv-ploeg in het stadje neergestreken. Als Norbert met een groepje op zoek gaat naar de Ufo’s, loopt dat slecht af: Sara valt in een ravijn en breekt haar arm. Sam zit op dat moment net een geheimzinnig wezen op de hielen, misschien wel een Marsmannetje. Maar als hij de kinderen hoort roepen, staakt hij de achtervolging en gaat hij naar het ravijn om Norbert en zijn groep te redden. Als iedereen weer veilig thuis is, onderzoekt Norbert een stukje van een buitenaards apparaat dat hij heeft gevonden. Intussen komt Sam overal verdachte aanwijzingen tegen. Allebei komen ze tot de conclusie dat er hele rare dingen gaande zijn.

In ‘Klaar voor Actie’ rijdt een brandende oliewagen met volle snelheid richting Piekepolder, en Brandweerman Sam is direct klaar voor een gedurfde reddingsactie. Mandy en Sarah filmen zijn redding en plaatsen het op hun nieuwe website Piekepolder Online. De video van Sams heldendaad gaat viraal en wordt ook opgemerkt door een beroemde Hollywood regisseur. Hij wil dat Sam de hoofdrol gaat spelen in zijn nieuwe film. Alleen wil de jaloerse tegenspeler van Sam deze rol ook en heeft er alles voor over om het van Sam af te pakken. Tijdens het filmen gebeuren er plotseling allemaal ongelukjes waarbij Sam gewond had kunnen raken. Daarom treft hij een aantal voorzorgsmaatregelen. Maar wanneer Sams tegenspeler het veiligheidslint van een vluchtauto doorknipt, vindt er een heel gevaarlijk ongeluk plaats. Alsof het allemaal niet erg genoeg is, lijkt het ook alsof het de schuld van Sam is.

Grootte

15 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur met jeep en accessoires

Merk