Aanbieding!

Hanne

12,50

Zangeres uit K3

Uitverkocht

Artikelnummer: 5414233198277 Categorie: Tags: , , , ,

Speelgoed pop van Hanne uit K3.

K3 is van oorsprong een Belgische meidengroep met een Nederlandstalig pop repertoire voornamelijk gericht op een jeugdig publiek. De naam van de groep verwijst naar de eerste letters van de voornamen van de oorspronkelijke bezetting: Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts.

Niels William bracht een aantal zangeressen samen en had eerst de intentie om een soort Vlaamse Spice Girls te vormen. Na een paar rondes van audities bestond de groep uit Karen Damen, Kristel Verbeke en Kelly Cobbaut. De groep, toen nog Mascara, werd toen al regelmatig voor de grap K3 genoemd, omdat hun voornamen immers alle drie met een K begonnen. Mascara had het liedje Alles heeft ritme van Frizzle Sizzle gecoverd. Na dit liedje wilde Kelly uit de meidengroep stappen, omdat ze een musicalstudie wilde volgen in Nederland. Ze zou vervangen worden door Deborah Ostrega, maar direct nadat ze het contract had getekend, had ze zich teruggetrokken. Naar eigen zeggen zag Ostrega het toch niet zitten om in het Nederlands te zingen. Damen, Verbeke en Ostrega hadden nog geen materiaal met zijn drieën opgenomen. William wist uiteindelijk Kathleen Aerts te vinden als vervanging voor Cobbaut, en Karen en Kristel konden ook goed met haar overweg. Doordat er uiteindelijk wederom door toeval een derde K bij kwam, besloten ze de naam uiteindelijk toch te veranderen in K3.

In 1999 nam K3 deel aan de preselecties voor de Belgische inzending naar het Eurovisiesongfestival met het nummer Heyah mama. Het liedje werd weinig positief beoordeeld door Marcel Vanthilt, die de meisjes fijne vleeswaren noemde. Heyah mama werd ondanks alles toch op single uitgebracht en werd de eerste grote hit voor de meidengroep. Het nummer bereikte de tweede plaats en bleef 25 weken in de Ultratop 50 staan.

In snel tempo veroverde K3 Vlaanderen en een jaar later ook Nederland. Nummers als “Heyah mama”, “I love you baby”, “Alle Kleuren”, “Blub, ik ben een vis!”, “Tele-Romeo”, “Toveren”, “Verliefd”, “De 3 biggetjes”, “Oya lélé”, “Hart verloren”, “Liefdeskapitein”, “Kuma he”, “Ya ya yippee”, “Dokter dokter” en “Kusjesdag” waren grote hits voor de drie zangeressen. K3 bracht ook negen succesvolle albums uit. In 2002 speelden de leden van K3 in de door Gert Verhulst geregisseerde musical Doornroosje. Zij speelden in deze musical de drie goede feeën.

In 2002 heeft Niels William K3 verkocht aan Studio 100. Sinds 2003 presenteert K3 een televisieserie voor kinderen, met de titel De Wereld van K3. De film K3 en het magische medaillon volgde in 2004. In 2006 werd er een feest gegeven in Plopsaland ter ere van het tienjarig bestaan van Studio 100 en de meiden mochten toen een K3-museum openen.

In 2009 besloot Kathleen Aerts na tien jaar de populaire meidengroep te verlaten. Karen Damen en Kristel Verbeke gingen samen verder onder dezelfde naam. In 2009 maakte Studio 100 bekend dat er in een tv-programma gezocht zou worden naar een nieuw lid en Kathleen werd opgevolgd door de Nederlandse Josje Huisman.

In 2015 maakte de groep, bij monde van zangeressen Karen, Kristel en Josje, bekend dat K3 een doorstart zou maken met drie nieuwe zangeressen, die geworven werden via een nieuw televisieprogramma onder de titel K3 zoekt K3. In het najaar van 2015 zijn Karen, Kristel en Josje opgevolgd door Klaasje Meijer, Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn.

Marthe de Pillecyn is het jongste lid van de groep K3. Ze heeft haar opleiding kinderverzorging aan het Sint-Norbertusinstituut in Duffel stopgezet om deel te kunnen uitmaken van de nieuwe K3. Daarnaast maakte ze sinds de leeftijd van 10 jaar deel uit van het Studio 100-koor. In 2013 nam Marthe de Pillecyn deel aan het televisieprogramma Belgium’s Got Talent als deel van het koor van Studio 100.

Alieke Ietje ‘Klaasje’ Meijer groeide op in ‘s-Gravenzande, waar een van haar ouders werkzaam is als dominee, en studeerde aan het conservatorium. Samen met haar moeder en zussen vormde ze het Meijerquintet. Ze speelt dwarsfluit en gaf hierin les aan kinderen, tevens was ze actief in het lokale kerkkoor. Meijer verhuisde half eind 2015 naar Antwerpen omdat het pendelen voor K3 onhaalbaar bleek.

Hanne Stefanie Verbruggen studeerde communicatiemanagement aan de Artesis Hogeschool te Antwerpen. Daarnaast was ze leidster bij een Akabegroep van de scouts. Ze zette haar studie stop toen ze mocht deel uitmaken van het nieuwe K3.

Grootte

33 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk

Studio 100

Uitgave

2016