Rick Allen

14,95

Drummer van Def Leppard

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698401272 Categorie: Tags: , , ,

Funko POP! van Rick Allen uit Def Leppard.

Def Leppard

Def Leppard is een Engelse rockband, opgericht in 1976. Sinds 1992 bestaat de band uit Rick Savage, Joe Elliott, Rick Allen, Phil Collen en Vivian Campbell. Ze vestigden zich als onderdeel van de nieuwe golf van Britse heavy metal beweging van de vroege jaren tachtig. Het grootste commerciële succes van de band kwam tussen het begin van de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig.
Als een van ‘s werelds best verkopende bands heeft Def Leppard wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht en twee albums met RIAA diamantcertificering, waarmee ze een van de slechts vijf rockbands zijn met twee originele studioalbums waarvan meer dan 10 miljoen exemplaren zijn verkocht in de Verenigde Staten.

Rick Allen

Richard John Cyril “Rick” Allen is een Engelse drummer die sinds 1978 voor de hardrockband Def Leppard speelt. Rick begon met drummen op negenjarige leeftijd. Hij trad op in de bands Grad, Smokey Blue, Rampant en de Johnny Kalendar Band. Toen Allen 14 was, reageerde zijn moeder namens hem op een advertentie van een band genaamd Def Leppard, die op zoek was naar een drummer om Tony Kenning te vervangen. Op zijn 15e verjaardag voegde hij zich bij de band en in 1979 stopte hij met school om zich te concentreren op een carrière in de muziek. Hij overwon de amputatie van zijn linkerarm na een auto ongeluk in 1984 en bleef spelen bij de band, die in 1985 commercieel de meest succesvolle fase inging. Rick Allen staat bij fans bekend als “The Thunder God”.

Grootte

9 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

149