Jungle Hunter

39,95

Personage uit Predator

Op voorraad

Verzamelfiguur van Jungle Hunter uit Predator.

Een buitenaards ruimtevaartuig zet een shuttle af richting de Aarde. Ondertussen hebben de Vietnamoorlog-veteraan majoor Alan “Dutch” Schaefer en zijn militaire reddingsteam – Mac Eliot, Jorge “Poncho” Ramírez, Blain Cooper, Billy Sole en Rick Hawkins – de taak om een de Guatemalteekse minister van Buitenlandse Zaken en zijn assistent te redden van guerilla’s. CIA-agent Al Dillon, een vriend van Dutch uit de Vietnamoorlog, krijgt de opdracht om het team te begeleiden ondanks de bezwaren van Dutch.

Onderweg ontdekt het team het wrak van een helikopter en drie gevilde lijken. Dutch identificeert ze als Groene Baretten die hij vroeger kende en krijgt argwaan naar Dillons bedoelingen. Nadat het team het guerrillakamp heeft bereikt en een aantal van hen en enkele Sovjet-inlichtingenofficieren heeft gedood, confronteert Dutch Dillon, die onthult dat hun ware missie was om een geplande invasie die door de Sovjet-Unie wordt gesteund te stoppen en dat de CIA de Groene Baretten weken eerder met dezelfde opdracht de jungle in had gestuurd. Door de overlevende guerrilla Anna gevangen te nemen en te horen dat er meer rebellen op weg zijn, keert het team terug naar het extractiepunt. Ze worden gevolgd door een wezen, de Predator, dat zich verbergt met behulp van een camouflage-apparaat en kijkt door middel van warmtesensoren. Een geschrokken Billy voelt de aanwezigheid van de Predator, terwijl Anna probeert te ontsnappen.

Hawkins weet haar te vangen, maar het wezen valt hem aan en doodt hem. Tijdens de zoektocht naar wie Hawkins heeft gedood, wordt ook Blain gedood. Mac komt op het rumoer af en ziet hoe een gecamoufleerd wezen op de vlucht slaat. Het team vuurt hun wapens af in de jungle, waarbij het wezen onbewust verwond wordt. Terwijl de Predator zichzelf oplapt, hergroeperen de commando’s en beseffen ze dat er op hen wordt gejaagd. Dillon gelooft dat meerdere guerrillastrijders verantwoordelijk zijn voor de aanval, maar Billy is er van overtuigd dat hun belager niet menselijk is. Ze slaan een kamp op voor de nacht en zetten vallen, maar een wild zwijn laat ze af gaan. In de verwarring doodt Mac het zwijn terwijl het wezen Blain’s lichaam steelt. Dutch realiseert zich dat hun vijand de bomen gebruikt om zich voort te bewegen en bevrijdt Anna, die onthult dat ze getuige is geweest van de acties van een soortgelijk wezen tijdens haar kindertijd.

Het team zet verschillende zelfgemaakte boobytraps op en wacht af tot de Predator zich vertoont. De Predator geraakt gevangen in een net, maar ontsnapt en verwondt Poncho. Een wanhopige Mac en de door schuld geteisterde Dillon proberen de Predator te achtervolgen en te omsingelen, maar ze worden beide gedood. Billy probeert de Predator te bevechten en de anderen de tijd te geven om te ontsnappen, maar hij wordt makkelijk gedood waarop de Predator de overlevenden snel inhaalt. Nadat Poncho wordt gedood, realiseert Dutch zich dat de Predator geen ongewapende individuen aanvalt (wat het wezen geen uitdaging lijkt te vinden) en stuurt Anna ongewapend naar de helikopter. Dutch probeert de Predator tijdens haar vlucht af te leiden, maar hij belandt uiteindelijk in een modderige rivieroever waar de Predator hem inhaalt.

Uitgeput geeft Dutch zich over, maar de Predator ziet hem niet en vertrekt om de trofeeën van de anderen te verzamelen. Dutch realiseert zich dat de modder hem onzichtbaar maakt, en maakt geïmproviseerde vallen en wapens voordat hij de Predator confronteert. Hij schakelt het camouflage-apparaat uit, maar de Predator begint blindelings het bos in te schieten om Dutch weg uit te schakelen. Dutch valt in het water en verliest zijn camouflage.

De Predator drijft Dutch in het nauw, maar verwijdert zijn harnas en masker om hem hand in hand te bevechten, omdat de Predator Dutch als een waardige tegenstander beschouwt. Ondanks dat hij wordt overmeesterd, probeert Dutch het schepsel in zijn boobytrap te lokken. De Predator trapt er niet in en gaat rond de val, maar Dutch activeert de val hoe dan ook en verplettert de Predator met een boomstam dat als tegengewicht diende. Hij doodt de Predator bijna, maar stopt om het te vragen: “Wat ben je in vredesnaam?” Het wezen herhaalt de vraag voor hem en activeert zijn zelfvernietigingsapparaat, waarbij Billy’s gelach wordt nagebootst. Dutch realiseert zich wat het heeft gedaan, rent naar dekking en overleeft de explosie om uiteindelijk opgehaald te worden door de helikopter.

Grootte

23 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Uitgave

2017