Dorothy

9,95

Hondje uit 101 Dalmatiërs

Uitverkocht

Artikelnummer: 8719817462087 Categorie: Tags: , , , , , , ,

Speelgoed figuur van Dorothy uit 101 Dalmatiërs.

101 Dalmatiërs begint met Roger Perry, een Amerikaanse ontwerper van computerspelletjes. Hij woont in Londen samen met zijn dalmatiër Pongo. Wanneer hij op een dag met Pongo gaat wandelen, ziet Pongo een prachtige vrouwelijke dalmatiër, Perdy genaamd. Perdy vindt Pongo even leuk. Ook tussen beide baasjes slaat een vonkje over. De bazin van Perdy, Anita Campbell-Green is mode-ontwerpster. Ze werkt voor Cruella De Vil, een extreme liefhebber van bont. Geïnspireerd door de honden ontwerpt Anita een van bont gemaakte jas met een dalmatiër-motief. Cruella krijgt het idee om de jas van echt dalmatiërvel te maken. Ze heeft twee gemene, maar niet erg intelligente schurken in dienst.

Wanneer het de criminelen niet lukt de dalmatiërs te vinden, valt het Cruella op dat Perdy zojuist bevallen is van 15 puppy’s. Ze biedt Roger en Anita een zeer goede prijs voor de puppy’s, maar deze weigeren resoluut. Cruella schakelt Jasper en Horace in om de puppy’s te gaan stelen. Ze sluiten eerst Nanny op in de kast en het lukt ze de puppy’s bij Roger en Anita weg te halen. Op een gegeven moment lukt het de puppy’s om met behulp van andere dieren te ontsnappen. De puppy’s komen terug thuis en Roger, Anita en Nanny besluiten een heel groot huis te kopen, zodat alle 101 puppy’s bij hen thuis kunnen komen wonen.

Na drie jaar wordt Cruella De Vil uit de gevangenis vrijgelaten. Ze heeft een speciale therapie ondergaan om haar te genezen van haar bontmanie. Aanvankelijk lijkt dit te hebben gewerkt. Ze verandert haar naam naar Ella en gaat zich inzetten voor het goede doel. Zo besluit ze twee mannen te helpen bij een hondenopvang. Het gaat echter fout wanneer blijkt dat de therapie ongedaan gemaakt wordt onder invloed van een speciaal geluid, zoals de klok van de Big Ben. Door het geluid van de klok wordt Cruella weer haar oude zelf en ze begint terug plannen te smeden om alsnog een bontmantel van dalmatiërvacht te kunnen krijgen.

Cruella huurt de Fransman Jean-Pierre Le Pelt en haar dienaar Alonzo in om nieuwe puppy’s voor haar te vinden. De drie proberen bovendien Kevin Shepherd, de eigenaar van de hondenopvangcentrum, de diefstal van deze puppy’s in de schoenen te schuiven. Kevin kan aan de politie ontkomen en ontmoet Chloë Simon, een dame die nu een van de honden bezit die in de vorige film door Cruella was gestolen. Samen reizen ze Cruella, Jean-Pierre en Alonzo achterna naar Parijs.

Cruella vergeet een dalmatiër: Oddball, een dalmatiër zonder vlekken. Dankzij Oddball kunnen de andere puppy’s ontsnappen, en keren zich tegen Cruella. Cruella en Jean-Pierre worden gearresteerd, maar Alonzo blijft op vrije voeten. En omdat dit de tweede keer is dat Cruella de fout is in gegaan, moet Alonzo al haar geld aan Kevins hondenopvangcentrum doneren.

101 Dalmatian Street draait om een grote familie van 99 Dalmatische puppy’s en hun ouders Doug en Delilah. Delilah is een achterkleindochter van Pongo en Perdy. Ze laten vaak de oudste broers en zussen, Dylan en Dolly, aan het roer staan wanneer ze er zelf niet zijn. De Dalmatiërs wonen op 101 Dalmatian Street in Londen in de 21e eeuw, zonder menselijk toezicht. Hun eigenaar Dodie Smith, een excentrieke miljardair, verliet de dalmatiërs en ging verder wonen op een eiland.

Grootte

13 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk