Popfiguren
15 okt 2020

Verzamelkoorts

Popfiguren is ontstaan uit mijn eigen hobby. Het verzamelen van speelgoed figuren en poppetjes van films, series, games en comics waar ik goede herinneringen aan heb. Dit kunnen karakters zijn uit films of TV series van vroeger, tot computerspellen en stripboeken van vandaag de dag. Maar ook figuren van bekende artiesten waar ik graag naar luister of atleten waar ik bewondering voor heb zijn te vinden in mijn privécollectie.

Als kind verzamelde ik vooral speelgoed figuren en poppetjes om mee te spelen, en naarmate ik ouder werd kon ik van bepaalde exemplaren geen afstand doen en deze bleven op de plank staan. Het was voor mij geen speelgoed meer, het zijn herinneringen die ik als decoratie in mijn vitrinekast bewaar. Elk figuur heeft zijn eigen verhaal en geeft me flashbacks naar de avonturen uit de betreffende film, serie, het computerspel of stripverhaal.

Jaren later begon ik de draad weer op te pakken en dook ik zelfs de zolder op om te kijken welke speelgoed figuren uit mijn jeugd het hadden overleefd. Ik kwam er al snel achter dat sommige actiefiguren en poppetjes meer waarde hadden gekregen doordat deze niet meer nieuw verkrijgbaar zijn en begon zodoende te handelen in vintage speelgoed.

Door het handelen op marktplaatsen kwam ik steeds meer figuren tegen die ik in mijn jeugd nooit heb kunnen bemachtigen, en op deze manier kon ik mijn eigen verzameling weer uitbreiden. Ik leerde steeds meer over de markt en het aanbod van de verschillende speelgoedmerken.

Uiteindelijk kwam ik erachter dat het handelen via marktplaatsen beperkingen met zich meebrengt en daardoor heb ik in 2019 besloten om een eigen webshop te beginnen. Een online winkel met populaire speelgoed poppetjes en figuren uit de popcultuur, en dat is de geboorte van Popfiguren!

Ik ben begonnen met het inkopen van voorraad en heb contact gezocht met verschillende groothandels om een samenwerking aan te gaan. Zo is de webshop in korte tijd gegroeid naar een uitgebreid aanbod van nieuwe en vintage speelfiguren, verzamelfiguren, actiefiguren, poppen en poppetjes die bekend zijn van films, series, games, comics en muziek.

X