Heroes Dutch Comic Con
29 jan 2021

Update Heroes Dutch Comic Con 2021

De organisatie van Heroes Dutch Comic Con heeft naar buiten gebracht dat de online editie van HDCC op zaterdag 6 februari 2021 is afgelast. Dit besluit hebben zij met veel verdriet genomen. Het ingaan van de avondklok legt teveel restricties op waardoor het niet mogelijk is om de online interactie te kunnen delen.

Ondanks de vele enthousiaste reacties, hebben vele ook hun mening gedeeld dat zij niet de toevoeging zagen van een online editie. Helaas was dit toch een grotere groep dan verwacht en hebben ze besloten deze online editie niet te verplaatsen. Door de avondklok verdwijnen alle live interactie onderdelen van het online event en deze elementen maakte het event juist zo bijzonder. Alle trouwe fans die al een ticket hadden gekocht zijn op de hoogte gebracht via de mail en zullen binnen 30 dagen hun geld teruggestort krijgen.

Jubileumeditie verplaatst naar najaar 2021

De tiende editie van Heroes Dutch Comic Con die gepland stond op zaterdag 19 en zondag 20 juni 2021 wordt verplaatst naar zaterdag 20 en zondag 21 november 2021. De organisatie acht het niet realistisch dat grootschalige evenementen in juni weer doorgaan, mede door de verwachting dat het vaccinatieproces dan nog niet voldoende gevorderd zal zijn. Ze willen alle deelnemers en bezoekers niet onnodig langer in onzekerheid laten. Daarom hebben ze besloten om in een vroegtijdig stadium deze jubileumeditie te verplaatsen naar het najaar.

Door vroegtijdig deze knoop door te hakken, wil de organisatie duidelijkheid bieden. Daarom hebben zij de keuze gemaakt om het event te verplaatsen naar zaterdag 20 en zondag 21 november 2021.

De tiende editie van Heroes Dutch Comic Con is al meerdere keren verplaatst door het coronavirus. Iedere verplaatsing brengt teleurstelling met zich mee, zo ook nu. We moeten nog even geduld hebben, hoe moeilijk dat ook is.