Wanneer gaan de bioscopen weer open?

  • Berichtcategorie:Nieuws

De filmliefhebbers vragen zich al maandenlang af wanneer dan eindelijk de bioscopen en filmtheaters weer open zullen gaan. De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters heeft een open brief gestuurd aan het kabinet en de Tweede Kamer met een oproep om de zalen zo snel mogelijk te heropenen.

De coronabesmettingen en ziekenhuisopnames blijven dalen en de meeste horeca gelegenheden hebben de eerste stap al mogen nemen. Volgens stap 3 van het openingsplan van het kabinet zouden culturele instellingen, waaronder bioscopen en filmtheaters, vanaf dinsdag 1 juni weer open mogen. Helaas is de mogelijke openingsdatum van 1 juni alweer verschoven naar woensdag 9 juni.

In het huidige openingsplan wordt gesproken over maximaal dertig bezoekers, maar de sector hoopt in ieder geval vijftig bezoekers per zaal te mogen ontvangen zodat zij geen verlies hoeven te draaien. Er is natuurlijk ook een mogelijkheid om bezoekers te vragen om een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag zodat eventuele risico’s uitgesloten kunnen worden.

Wij kunnen in ieder geval niet wachten om ouderwets te genieten van de laatste blockbusters op het witte doek en hopen aankomende maand de bioscoopzalen weer te betreden.