Drive-in Bioscoop
22 apr 2020

Naar de bioscoop in 2020

Minister-president Rutte heeft op dinsdag 21 april 2020 bekendgemaakt dat de coronamaatregelen, zoals sluiting van bioscopen en filmtheaters, worden verlengd tot in ieder geval woensdag 20 mei 2020. Wanneer zullen we weer kunnen genieten van de nieuwste films op het grote doek?

We hoeven ons natuurlijk niet te vervelen tijdens deze coronacrisis met het huidige aanbod van films en series op online platformen als Netflix, Videoland en Disney+. Maar er komt een tijd dat het aanbod kleiner wordt en jij alles bekeken hebt wat voor jou relevant is. Daarnaast is het soms leuker om even de deur uit te gaan voor een goede film. De bioscopen hebben wel plannen klaarliggen over hoe een bioscoopbezoek eruit zou kunnen zien wanneer zij weer open mogen. Zo zullen er minder films draaien en minder kaarten worden verkocht per voorstelling.

UPDATE: Tijdens de persconferentie van dinsdag 6 mei 2020 heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de bioscopen vanaf maandag 1 juni 2020 weer open mogen voor maximaal 30 personen per voorstelling. Voor een bioscoopbezoek ben je verplicht te reserveren en moet je enkele vragen beantwoorden om te checken of je mogelijk het coronavirus hebt.

Drive-in bioscopen

Een drive-in bioscoop is een bioscoop waar iemand letterlijk met een auto binnen kan rijden om te genieten van een film en eventueel bediend te worden. Deze drive-ins zijn op dit moment vooral te vinden in Amerika. Nederland heeft ook een aantal autobioscopen gekend, maar helaas zonder langdurig succes.

Verschillende partijen zijn nu in overleg om tijdelijke filmvoorstellingen buiten de deur te organiseren. Zo denkt regisseur Martin Koolhoven aan De Dam in Amsterdam en festivalorganisator Joris Hentenaar ziet het graag gebeuren op het Malieveld in Den Haag. Vooralsnog zijn hier geen besluiten over genomen in verband met vergunningen van gemeentes en Staatsbosbeheer.

Wij houden jullie in ieder geval op de hoogte van de nieuwste films en series om te streamen en de ontwikkelingen in de filmwereld!