Popcorn
15 dec 2020

Bioscopen en filmtheaters opnieuw gesloten

Een maand geleden brachten we nog het goede nieuws dat bioscopen en filmtheaters in Nederland weer open mochten vanwege de positieve cijfers van 13 november, maar dat was blijkbaar voor korte duur. De zalen hebben hun deuren als gevolg van de coronacrisis opnieuw moeten sluiten.

Minister-president Rutte heeft de strenge lockdown maandagavond tijdens een toespraak bekend gemaakt. De harde maatregelen zijn maandag om 12 uur ’s nachts ingegaan en duren tot en met dinsdag 19 januari 2021.

Het is al de derde keer dit jaar dat bioscopen en filmtheaters de deuren hebben moeten sluiten. De eerste keer was van half tot eind maart en op 4 november bleven de zalen opnieuw 2 weken dicht. Deze keer zal het zelfs 4 weken duren voordat we weer de nieuwste films op het witte doek kunnen bekijken.

De Nederlandse bioscopen worstelden de afgelopen periode al met het aantal toegestane bezoekers van 30 per zaal en het niet mogen verkopen van eten en drinken. De sluiting heeft daarnaast ook grote gevolgen voor filmdistributeurs en producenten die hun films in de kerstperiode wilden uitbrengen.

Maar gelukkig voor ons zijn daar nog de streamingdiensten waar we deze periode onze ogen op kunnen richten.

Zie ook: Nieuwe films en series: december 2020

X